top of page

Avondroutine op spiritueel vlak

Hey lieverds,


Wat leuk dat je weer een nieuwe blog van mij leest. Ik vind het best wel spannend maar ook een hele eer dat je weer leest. Vandaag neem ik je mee in mijn doordeweekse avond, waar wij ook naar ons werk gaan. Ik heb een heel ritueel wat ik in de avond afloop voordat ik ga slapen. Ik ben van mezelf een slechte slaper. Toen ik nog goed kon slapen aantal jaren geleden sliep ik ongeveer 8 a 9 uur. Nu slaap ik er slechts maximaal 4. Dat is nogal een verschil. Hierdoor is mijn avond routine nog belangrijker geworden. Goede voorbereiding is het halve werk. Toch? Hoeveel uur slaap jij per nacht gemiddeld?Als eerste eten wij in de avond rond 19:00. Het liefst wat eerder, maar vaak redden wij dat niet met werken. Daarna is het heel verschillend wat ik nog ga doen. De ene keer is het tekenen, de andere keer is het sporten, huishouden, gamen etc. Maar soms als ik op tijd naar bed wil, dan kan ik meteen gaan douche en alvast wierook aan en rustgevende muziek aan. Er is niks zo heerlijk om lekker warmt te douchen om vervolgens je hele avond routine te doen met een rustgevend muziekje op. Ik kan dan echt even mijn hoofd leeg maken. Even aan niks denken, haar masker in doen en mijn hele lijf insmeren met lotion.


Na het douche vul ik graag mijn dagboek in. Dat is niet zomaar een dagboek, dat is het 5 minuten dagboek. Hierin vul je in de ochtend en avond in hoe je dag was. Zo kan ik goed zien hoe mijn afgelopen dagen zijn gegaan. Als ik je een tip mag geven. Probeer deze ook! Sinds dat ik dit ben gaan doen, snap ik zoveel meer van mijn eigen leven en gevoel. Ik kan er echt in zien hoe ik me die afgelopen dagen gevoeld heb.Ondertussen zet ik een rustgevend muziekje aan en brand ik wierook, geurkaars of lekker waxmelt. Het ligt er een beetje aan in wat voor stemming ik ben. Vaak als ik al een beetje verdrietig ben en ik ga wierook branden dan merk ik dat ik nog verdrietiger kan worden. Soms is het heerlijk om even te huilen en dan zal ik dit ook zeker doen. Maar soms heb ik daar geen behoefte aan en wil ik juist mezelf lekkerder in mijn vel voelen die avond. Dan kies ik voor een frisse, maar ook wel beetje zoete geur.


Een keer in de week trek ik voor mezelf ook nog een kaart. Ik doe dit altijd in de avond voor die dag erop. Ik merk dat mij dat heel erg helpt om voor de volgende dag alvast een kaart te trekken zodat ik weet wat me te wachten staat die dag erop. Maar ook waar ik mijn sterke punten uit kan halen zodat ik mijn dag nog beter door kom, behalve iedere ochtend glimlachen naar jezelf in de spiegel :).


Ik draag elke nacht, ( ja elke nacht, de action is blij met me). Een warmte masker van de action voor op mijn ogen, slaapmasker. Heerlijk om zo in slaap weg te doezelen. Ook zet ik nu de meditatie aan en ga ik mijn best doen om deze helemaal af te luisteren. Maar meestal lukt me dit na 5 min al niet meer. Dan ben ik al in dromenland. Soms als ik merk dat ik niet slaperig ben, loop ik nog wel eens naar beneden om een glas warme melk te halen. Een goede tip van mij. Het werkt echt.


Maar dan is het toch echt tijd om te gaan slapen. Ik merk als ik een avond niet mijn routine doe, dat ik dan veel onrustiger slaap dan dat ik alles rustig en op mijn gemakje doe.


Dankjewel voor het lezen. Nogmaals ik ben super blij dat je de tijd hebt genomen om mijn avond routine te lezen. Wil je mij ook laten weten hoe jou routine is? :)Veel liefs van mij


 

32 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page