top of page

Het dagboek manifestatie

Spannend zo hoor.. Ik begin vandaag voor het eerst weer met een blog te schrijven.

En ik merk dat ik stiekem toch wel wat meer spanning hiervoor heb dan voor vloggen. Terwijl jullie mij nu niet eens zien. Maar ik denk dat het te maken heeft met dat ik best wel wat spelfouten maak. En daar schaam ik me soms dan weer voor. Dus ik hoop dat jullie mij daarin een beetje vergeven haha.Vandaag wilde ik het hebben over manifestatie. En niet zomaar manifestatie, maar het dagboek hiervan. Dit dagboek is er juist om jou te begeleiden om jou intenties dagelijks te voelen en te zetten. Je kent het wel. De eerste week begin je vol enthousiasme aan iets nieuws. Na die week merk je dat je enthousiasme steeds iets minder wordt. En op dat punt moet je juist doorgaan. Dat is het punt wat het verschil kan maken.


Het boek begint al met een mooi stukje. Er staat in

‘ Lieve jij, je bent al perfect zoals je nu bent, je bent al precies waar je nu moet zijn. Stop met zoeken, je hebt het al gevonden. En ook staat er, ‘ Elke keus die je maakt is een uiting van angst of liefde.

Als ik er zo bij stil sta en ik dit aan het typen ben, merk ik dat vooral de laatste zin mij raakt. Ik sta er nooit zo bij stil als ik nu doe. Ik merk dat ik naar het boek blijf kijken, en de zin nog eens in mijn hoofd voorlees. Ik denk dat dit te maken heeft dat ik een hele tijd zoveel angst heb gehad dat ik zelfs in mijn eigen huis niet meer veilig was, terwijl ik veel medicatie kreeg om mezelf ‘ beter ‘ te moeten voelen. Tot een bepaalde hoogte…. En nu merk ik dat ik in rustiger vaarwater kom en merk ik gewoon dat ik meer rust en liefde over me heen krijg.

Het zijn alleen twee zulke verschillende levens, fases, gedeelte van je leven geweest. Dat ik het opmerkelijk vind, dat ik hier nu zit met zoveel lieve mensen en dieren om me heen. Echt een rijkdom. Dit had ik nooit durven dromen.Maar goed, we dwalen af. Van nature hebben we het instinct om altijd maar een keuze te moeten maken. Dit gebeurt dus uit liefde of angst. Doordat je uit angst kiest, blokkeer je als het ware je persoonlijke groei. Door voor liefde te kiezen kies je juist oor de groei. Je zult het vast wel herkennen. Dat ene stemmetje in je hoofd die zegt… Nee, ik heb geen tijd om vandaag even stilte voor mezelf in te plannen.. Dat is misschien wel een angst stemmetje die de overhand krijgt. Ook al is het spannend om even in de stilte te zijn. Uiteindelijk als je voor de liefde kiest, kies je altijd voor de groei.


In dit boek is het juist heel mooi. Ik merk dat ik soms wel eens weerstand voel. En ik moet eerlijk zeggen, dat merk ik vaak. En eigenlijk ben ik tot nu toe iemand die 9 van de 10 keer toch afhaakt. Echt een baal momentje altijd van mezelf. Dus een van mijn doelen in dit boek, is volhouden!


Nog even dit. Het betekent echt niet dat als jij morgen ochtend begint met het dagboek dat je dan jezelf ineens een stuk beter zou voelen. Dat zou wel erg snel zijn. Natuurlijk ben je jezelf bewust dat je dingen anders aanpakt of misschien anders naar dingen kijkt. Dat is logisch. Maar wat ik geleerd heb in dit boek is het volgende ;


Na 11 dagen merk je op dat je jezelf los hebt gemaakt van je eigen patronen.

Na 40 dagen begint dit een echte verandering in je leven te worden, misschien zelfs al een ritme

Na 120 dagen zit je er helemaal in en is dit gewoon de nieuwe jij. Het is een levensstijl.

Na 1000 dagen merk je dat je altijd terug kan vallen op dit dagboek en ben je echt een master geworden.


Natuurlijk is dit gewoon een vooruitzicht. Maar ik wilde hem alleen delen omdat ik weet dat er mensen zoals mij zijn. Die een keer het boek invullen en verwachten dat je dan al een heel ander mens bent ;).


‘ Ik ben het waard om de allermooiste en de meeste liefdevolle ervaringen aan te trekken.’


Dan nu het dagboek zelf. Je krijgt natuurlijk een hele inleiding. En je wordt in het boek helemaal voorbereid op het bijhouden van een dagboek.

Als eerste krijg je de vraag, en dit zijn allemaal reflecties op gisteren.

Ik ben dankbaar voor?

Wat was mijn geluksmomentje van de dag?

Vannacht heb ik gedroomd over?Daarna ga je ook de wensen voor vandaag uitspreken.

Zoals  mijn intentie voor vandaag.

Ik verhoog mijn frequentie door.. En dan staan er veel antwoorden die je kunt aankruisen.

En als laatste de vraag. De eerste stap die ik ga zetten om mijn intentie uit te laten opkomen is?


Elke dag krijg je deze vragen.  Ik merkte in het begin heel erg dat ik elke keer op hetzelfde uit kwam. Maar door langer de tijd voor mezelf vrij te maken en eens dieper te graven wat er nog meer in het leven is, alleen de standaard dingen… Kwam ik op veel meer dingen.


Tussen de dagen door krijg je ook af en toe andere vragen. Neem hiervoor de tijd. Al schrijf je maar steekwoorden op een papiertje en vul je het daarna mooi in. Het maakt niet uit. Het gaat erom dat jij de dingen die in je hoofd zitten en of spelen. Dat je die ook kunt uiten. Maar ook bij de mooie dingen stil te staan die je allemaal in je leven mee mag maken.

Echt waar, als ik jullie een boek mocht aanraden, zou het zeker het manifestatie dagboek zijn van Willemijn Welten.

Ik zal hieronder even het boek linken. Zodat je deze even rustig kunt bekijken. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om ook echt even de tijd voor jezelf te nemen. En geloof me. Van je af schrijven is echt een erg fijn. De eerste paar keer denk je… jaaahhaa… Die vraag kreeg ik gisteren ook. Maar juist door elke dag opnieuw dezelfde vragen te krijgen. Kom je uiteindelijk steeds dichter bij je eigen groei.


Begin vanaf nu met het creëren of onderhouden van je eigen droomleven. Je bent het waard !


Bedankt voor het lezen van mijn eerste echte blog. Nog steeds gieren de zenuwen door mijn lijf, maar ik heb het ook grotendeels van me af kunnen schrijven.

Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie, en ik ben ook stiekem een beetje nieuwsgierig of jullie misschien al een dagboek gebruiken.Veel liefs en tot snel! X

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vlog 58

Comments


bottom of page