top of page

Wie is degene achter Positief Leven?

Bijgewerkt op: 8 jul. 2023

Heyhoi! Wat leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen. En ook bij mijn allereerste blog! Je zult vast een foto van mij gezien hebben. Maar misschien verder helemaal niks van mij weten... En misschien ben je hier best nieuwsgierig na? Ik zal snel beginnen met mezelf voor te stellen!Ik ben Janick, 27 jaar en woon in het mooie Heumen samen met mijn vriend en 4 katten. Of beter gezegd, mijn 4 kinderen haha. Ze zijn echt mij alles. In het dagelijks leven werk ik in een lunchroom waar ik het erg leuk vind. Gezellig met gasten een praatje maken, hun een fijne middag bezorgen. Ik zorg heel graag voor mensen. Soms wel een beetje te... Dat ik mezelf helemaal vergeet. Je zult het misschien vast wel van jezelf herkennen.. Het is een mooi iets, voor een ander zorgen. Maar je kunt jezelf ook erg voorbij lopen. Verder Vlog ik op YouTube, wandel ik veel, tekenen vind ik leuk,. ( maar doe ik veel te weinig)....
Ik krijg ook heel vaak de vraag waarom of hoe ik bij Positief Leven ben begonnen. Eigenlijk is dat heel simpel. Ik heb een zware jeugd achter de rug. Veel dingen mee gemaakt die je niet eens kunt verwoorden. En die diepe indruk op mij gemaakt hebben. Hier wil ik ooit nog wel eens wat dieper op in gaan. Maar voor nu is het belangrijk hoe ik hierop ben gekomen. Ik zorgt erg veel steun op social media. Vooral bij mensen die spiritueel bezig waren online of wat aanboden kwa edelstenen of iets. Ik merkte dat ik even mijn eigen wereld kon vergeten en gewoon even niet hoefde na te denken. Ik keek graag naar filmpjes waar ze uitlegde hoe alle edelstenen werkte of hoe je het beste kon mediteren. Op dat moment waren er nog niet zoveel filmpjes hierover net als bijvoorbeeld nu op Youtube. Maar ik was blij met wat ik had. Ik heb denk ik sommige filmpjes al 10x gezien. Maar het gaf me rust. Toen ik mezelf verder en verder ging verdiepen in de spirituele wereld, merkte ik dat het me nog meer rust gaf dan dat ik alleen naar andere mensen keek die bijvoorbeeld aan het mediteren waren. Maar er was altijd iets in mij die vertelde dat ik het verkeerd zou doen. Daarom werd het keer op keer uitgesteld.
Op een moment was het moment daar. Ik was alleen thuis en zag het moment om voor het eerste te gaan mediteren en wierook aan te steken. Ik heb 15 min meditatie gedaan, geleide meditatie. En ik voelde me daarna zo fijn, maar ook gek. Dit gevoel van rust kende ik helemaal niet. Net of ik op een andere wereld leefde. Elke avond voor het slapen gaan begon ik met mediteren, en op den duur ook als ik wakker werd.


Later, veel later, toen mijn heftigste periode achter de rug was, merkte ik dat het gewoon een ritme in mijn leven had gekregen. Ik wilde zelf niet meer zonder. Ik voelde me prettig en het was gewoon iets van mij. Ik hoefde er niemand lastig mee te vallen, ik kon het alleen. Vooral dat eerste vond ik heel fijn. Ik was in die tijd erg bang om mensen ' lastig' te vallen. Nu ik dit aan het typen ben, heb ik stiekem een lach op me gezicht. Ik denk dan terug aan die tijd en weet dat ik nooit iemand lastig heb gevallen. Ik weet nog hoevaak mijn moeder dit wel niet tegen mij heeft gezegd. Janick, blijf praten. Wat is er? Wat voel je? Kan ik je helpen?

Ik ben onwijs blij met mijn moeder. Ze respecteerde het vanaf het eerste moment dat ik misschien voor sommige mensen ' anders ' ben dan andere. Zweverig typ werd ik ook wel eens genoemd. In het begin was ik hier helemaal kapot van. Nu weet ik gelukkig beter en raakt het me niet eens meer. Maar dit alles... Heb ik te danken aan de mensen die mij op dat moment op YouTube alle informatie hebben gegeven die ik nodig had op dat moment. Ik ben zo dankbaar dat ik hun ben tegen gekomen. Ik weet helaas niet meer welke accounts het waren. Maar ik zou zo graag hun allemaal iets sturen als dank. Hun hebben er zeker aan mee geholpen dat mijn leven nu zo is. Ik had het achteraf niet anders gedaan.Maar waarom nu zelf Positief Leven?

Eigenlijk is deze vraag heel simpel. Ik ben zoveel geholpen door de mensen online. Soms is het namelijk gewoon heel fijn als je iemand niet echt hoeft te zien, niet met iemand in gesprek hoeft. Maar gewoon even kunt kijken naar iemand die met zijn of haar beste bedoeling alles uitlegt.

Ik merk dat ik hetzelfde wil doen als deze mooie mensen. Al is het maar 1 iemand die ik hiermee zou kunnen helpen. Dan zou ik het zeker weten doen. Gezondheid zowel lichamelijk als geestelijk.

Maar ook omdat ik graag alles wil delen met jullie. Zowel op mijn YouTube kanaal, als Snapchat, tiktok, Instagram, whatsapp en Facebook deel ik van alles over mn leven. Ik wil mensen ook laten inzien dat op de sociale media alles veel ' beter ' eruit ziet. Je hoeft niet jaloers op iemand te zijn die het perfecte plaatje lijkt te hebben..


Ook ben ik natuurlijk benieuwd wat jullie tot nu toe van Positief Leven vinden? We zijn natuurlijk achter de schermen druk bezig met alles instellen en bijwerken. Elke maand komt er een hele nieuwe voorraad. Dus ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!


Veel liefs van mij!

80 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page